जायके का यह रमणीय मिश्रण पूरी तरह से प्राकृतिक, भुनी हुई कलौंजी के साथ सुगंधित है, जो इसे देता है। यह रेसिपी कम समय लेती है और एक स्वादिष्ट साइड डिश बनाती है। इस कलौंजी करी में मसालों के लाजवाब मेल का स्वाद चखें।
कलौंजी एक बहुत ही सेहतमंद नाश्ता है, जिसे बनाना आसान है और इसका कई तरह से आनंद लिया जा सकता है। इसे ताज़े या सूखे मेवों, सूखे मेवों से या तैयार भरवां मिश्रण जैसे मकई या ब्रेड क्रम्ब्स या अन्य अनाजों जैसे दाल, रागी आदि के मिश्रण से भी बनाया जा सकता है। यह भुनी हुई कलौंजी पाउडर और मूंगफली का उपयोग करके एक पारंपरिक भारतीय रेसिपी है।
If you want to make this dish but don’t have kalonji (black gram), then I suggest you try using Moong dal instead. This recipe is just like rotis or chappathis and is one of the dishes of many households in Punjab. Kalonji has a tangy flavor and is mildly bitter, making it a great plate for any vegetable dish and it goes very well with fryer pakoras. Follow this recipe for your kalonji lasagne!
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Kalonji is an excellent source of vitamins and minerals. It helps in the weight loss process because it helps you to feel full, which consequently keeps the appetite under control. It has been said that it helps in the maintenance of good health and protects against diseases like cancer, high blood pressure and diabetes. Kalonji powder is also used in some religious ceremonies as a part of puja ceremony done before God or Goddess.