दाल एक चावल और दाल का व्यंजन है जिसे कई अलग-अलग प्रकार की फलियों, या फलियों से बनाया जाता है। यह रेसिपी एक स्वादिष्ट दाल बनाती है जो विभिन्न दालों के सर्वोत्तम गुणों को कुछ अतिरिक्त मसालों के साथ जोड़ती है।
दाल एक स्वस्थ आहार का एक महत्वपूर्ण हिस्सा है और एक स्वादिष्ट, कम वसा वाला साइड डिश है। यह साधारण दाल रेसिपी झटपट और बनाने में आसान है, इसलिए आप इसे बहुत ही कम समय में टेबल पर रख सकते हैं।
A delicacy of northern India, this dal is also known as split pea porridge. It is prepared in many different ways in different villages of India and has distinctive flavours with different spices such as turmeric, mustard and black pepper.
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Dal or dal (Hindi and Urdu: دال) is a common term for many lentils and legumes consumed in India. This can mainly be termed as split pea, but also includes other lentils such as moong, chana, masoor and bengal gram. The most common way of cooking dal is by slow simmering it with a small amount of water, which creates a thick stew or porridge-like consistency.